Tilly goes East - Beieren

Nou, om er maar meteen mee te beginnen: het klopt natuurlijk niet helemaal dat wij naar het Oosten gegaan zijn. De eerste week van onze vakantie waren wij in Beieren. Van Nederland uit gezien is dat Zuidoosten, dacht ik. Wij zijn met de fiets in de trein naar Garmisch-Partenkirchen gegaan, tenminste was het de bedoeling om naar Garmisch te gaan. De Deutsche Bahn had ook onder de hitte te leiden en daarom zijn wij met drie uur vertraging in München gearriveerd. Daar moesten wij dan midden in de nacht opgehaald worden omdat er geen treinen meer gingen naar Garmisch.
Zo beleef je meteen in het begin van je vakantie al zo veel! Wisten jullie trouwens, dat Garmisch en Partenkirchen eigenlijk twee plaatsen zijn? Beide hebben bv. een station en een apart winkelstraat.

Een kleine week hebben wij bij de nicht van mijn baasje gelogeerd. Van daaruit hebben wij verschillende dagtochten ondernomen. Een echte aanrader is de "Höllentalklamm". Tjonge, wij moesten eerst een berg beklimmen maar dan konden wij genieten van dit natuurwonder. Super gaaf!Ook in Beieren was het heel warm weer, daarom hebben wij altijd iets met water opgezocht. Wij zijn langs de Isar gewandeld en waren zwemmen in een van de schitterende bergmeren, de Sylvensteinsee.

Kijk maar hier voor onze wandelfoto's.

Ik heb overal van de prachtige uitzicht mogen genieten - en baasje natuurlijk ook ;-)

Oh ja, ik had het in mijn vorige bericht over Duits leren en vriendjes maken. Mag ik voorstellen: "das Fahrerschwein". Wij hadden veel lol met elkaar tijdens de kleine toertochten met de T4 van onze gastgever. Bovendien heeft hij mij dat stoere hoofdbandje als cadeau gegeven, lief hé?

Na deze kleine week zijn wij wederom met de trein naar Karlsruhe gegaan, dat ligt in de deelstaat Baden-Württemberg. Daar zijn wij onze fietsavontuur begonnen, maar daarover vertel ik in een volgende blog meer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!