Tilly goes West

Ik ben met mijn baasje op vakantie geweest. Sinds kort ben ik haar mascotte en begeleid haar voornamelijk bij het autorijden. Ik kijk dan of zij ook altijd met goede aandacht haar auto bestuurt. Zij wilde mij met vakantie niet alleen in de auto laten, vandaar dat ik mee mocht op fietsvakantie. Ik had het heel erg leuk achter op haar fiets.Soms kon ik een praatje houden met Barend. Dat is de mascotte van Arend-Jan, de vriend van mijn baasje. Barend mocht ook mee. Het is een wat luie koe en hij praat ook niet zo heel veel, maar dat vond ik niet erg... Ik heb eigenlijk altijd iets te vertellen.Veel zon!


Wij zijn in Enschede gestart met onze tocht. Mijn baasje wilde eigenlijk langs de Rijn fietsen (de Rijnfietsroute). Maar omdat men natuurlijk niet dezelfde weg heen en terug wilde fietsen is het een rondtocht geworden. Hoofdzakelijk langs de grote rivieren. Wij hebben Arend-Jan en Barend op de eerste dag in de buurt van Ruurlo getroffen. Van daaruit zijn wij samen verder gaan fietsen.


Maar eerst even koffie drinken bij De Heeren van Ruerle en hun tuin bewonderen. De eerste overnachting was in Doetinchem gepland. Alle overnachtingen, met uitzondering van één, zijn trouwens via Vrienden op de Fiets geregeld. Alexandra heeft hier al iets eerder over geschreven.
De volgende dag zijn wij dan richting Waal vertrokken. Dat is een iets ander rivier dan de bij ons bekende IJssel. De Waal is vele malen breder en er varen heel veel grotere schepen! De route langs de Waal was heel erg mooi.


Maar kijk dan wat de mensen daar in hun voortuin hebben staan!
De volgende nacht hadden wij een tuinhuisje voor onszelf. De hondjes van de eigenaresse waren heel grappig en wij hebben ons die avond prima vermaakt. De route van de derde dag verliep van Boven-Leeuwen naar Raamsdonk. Jammer dat het in de tweede helft van de dag zo heel erg geregend heeft. Ik moest mijn regenjasje nog iets dichter trekken, maar ik ben dapper op de fiets blijven zitten. Het land van Maas en Waal, een mooi landschap met veel dijken en dieren om te zien. Wij kwamen bv. door Heusden heen en daar leerden wij Rico kennen.Maar ook regen!


De regen hield ons niet ervan af om een praatje met deze schattige koeien te houden. Arend-Jan en natuurlijk zijn Barend, zijn hiervoor de specialisten. In Ramsdonk zijn wij heel erg warmhartig ontvangen. Wij konden onze natte kleding laten drogen en onze afhaalpizza in gezelschap van de gastheer en gastvrouw nuttigen. Met vrienden op de fiets deel je meestal ervaringen en belevenissen uit fiets- en/of wandelvakanties. Mooie verhalen om te horen en inspirerend voor eventuele toekomstige avonturen.
Uitgerust vertrekken wij de volgende dag richting Dirksland. De zon schijnt volop, wij hebben het warm. Wij fietsen eerst een hele tijd langs het industriegebied Moerdijk en komen dan op een wat rustiger stuk. Eindelijk ontmoet ik schaapsgenoten! Ik heb gauw een heerlijk gesprek gevoerd met deze dame en kreeg als afscheid een kusje.


Volgens mij werd Barend een beetje jaloers, want hij heeft mij later een bloemetje gegeven... Lief hé?


Vanuit Dirksland zijn wij dan een klein rondje Zeeland gefietst, via Bruinisse, met een pauzestop in Brouwershaven, van daaruit naar Ouddorp en dat is dan weer Zuid Holland. Ons einddoel Hoek van Holland was het eindbestemming voor deze dag. Met een pauze op het Asyplein in Brielle (Asyl voor Oude en Gebrekkige Zeelieden volgens Wikipedia). Het was heet die dag. Maar gelukkig was deze etappe met 62 km niet de langste etappe. Zo kwamen wij langs de Nieuwe Waterweg naar Hoek van Holland. Natuurlijk niet zonder voor de tijd bij de Maeslantkering te stoppen!


Inmiddels hebben mijn baasje en Arend-Jan al aardig wat kilometers gefietst. Daarom hadden zij voor het weekend twee dagen rust (lees: niet fietsen) ingepland. Barend en ik vonden het natuurlijk ook leuk om gewoon een keer niets te doen en lekker in bed liggen en uitslapen. Wij deden dan misschien niets, maar onze baasjes wilden natuurlijk iets anders ondernemen. Ze zijn zaterdag naar Rotterdam gegaan. Zo hadden wij het appartement lekker voor onszelf. In Rotterdam is natuurlijk veel te zien. Daar moet Alexandra maar een volgende keer over berichten. Ik ben er niet bij geweest.Zoetigheid...


Ik weet alleen dat zij ook in de Markthal zijn geweest. Ik heb stiekem enkele foto's gezien en ben best boos geworden omdat ze voor ons niets lekkers mee genomen hebben. Gelukkig was het die dag ook niet te warm om een mooie stadswandeling te doen. Zondag was dan het perfecte weer voor een dagje op het strand. Onze baasjes houden nogal van een leuke strandwandeling. De zee, zand, vogels, lekker chillen in één van de strandpaviljoens. Ze hebben zelfs gezwommen. Prachtig toch! Maar zo mooi het ook is om lekker rond te hangen...
Maandag ging onze tocht verder. Je kunt het in principe al de terugreis noemen. Het was wederom vrij heet, dat vind ik eigenlijk op de fiets niet zo erg, je hebt toch altijd wind en vooral mag je dan ook een ijsje eten.


Hier bij riviertje De Rotte vlakbij Moerkapelle en Zevenhuizen. Pontje over de Hollandsche IJssel en een tijdje later kwamen wij in Montfoort. Vanuit Montfoort zijn wij naar Wageningen gefietst. Het Groene Hart van Nederland noemen ze dat. Het is ook daadwerkelijk een mooi landschap om te fietsen of te wandelen. Vanuit Wageningen de volgende dag ging het verder naar Kilder. Dat is vlakbij Doetinchem en ligt in de Achterhoek. Hat voelt dan al een beetje thuis. Wij zijn in Arnhem over de brug gefietst, waar je weer bij de IJssel komt en zijn dan nog een stukje verder langs de IJssel gefietst. Jullie weten natuurlijk dat de IJssel uit de Nederrijn ontspringt. Bij de Kandiadijk (bij de spoortunnel van de Betuweroute) kwamen wij deze grote vriend tegen.Het hoogtepunt


Wij mochten even op zijn grote slagtand gaan zitten, wat een prachtig uitzicht heb je van daarboven!
Dat was eigenlijk de laatste etappe, want vanuit Kilder zijn wij donderdag terug naar huis gefietst. Ik tel de laatste etappe niet meer echt mee omdat het meer als thuiswedstrijd voelde. Bovendien was het vanaf Ruurlo de hele tijd aan het regenen, wij konden nergens echt stoppen en hebben alleen maar de waterfonteinen van onze achterwielen gezien.


Al met al hadden wij een schitterende fietsvakantie en als ik de foto's zo terugkijk, denk ik dat Arend-Jan en Alexandra ook heel erg genoten hebben van uiteindelijk 720 gefietste kilometers.


 

 

Hebben jullie ook iets leuks gedaan in de vakantietijd? Wat zijn jullie ervaringen met lange afstand fietstochten? Laat hieronder graag een bericht achter!


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Het avontuur Posbank

Herfstimpressies