Het avontuur Pieterpad deel 2 Etappe VIII - catch the autumn colours

Voorronde dag 1


bunte-prachtAfgelopen dinsdag ben ik met het OV naar Venray gereisd om van daar verder naar Swolgen te wandelen. Ik had mij via een knooppuntensysteem een route  uitgestippeld. Deze verliep 100% op verharde wegen en was onspectaculaire. Ik had hoofdpijn en was aardig vermoeid, dat maakte het lopen niet gemakkelijker. En toch kon ik nog van al de mooie herfstkleuren genieten. Dat was namelijk mijn motto voor de volgende dagen: Catch the autumn colours! Gelukkig was de tocht niet te lang (iets meer dan 10 km). Ik werd in Swolgen heel hartelijk ontvangen en mocht van een heerlijk stuk Limburgse vlaai genieten. Vanuit Swolgen wilde ik de volgende dag mijn Pieterpad wandeltocht voortzetten.Swolgen-Venlo


bunte-pracht-1Vandaag begint mijn eigenlijke tocht vanuit Swolgen. Ik vertrek op tijd om dan meteen in Swolgen een verkeerde afslag te pakken. Even later sta ik voor Tienray...Daar ben ik gisteren al geweest en dat ligt ècht niet op de route. Omdat ik niet zomaar door de bos wil wandelen, keer ik om en ben een half uur later wederom in Swolgen. Opnieuw dus, en toch even het boekje erbij en ja hoor, da ben ik dan op de ,goede' Pieterpad. Het eerste stuk is prachtig. Door de bos, en het  Stuitwater gebied is super mooi! Niemand komt mij tegen, ik heb de hele wereld voor mij alleen. Net op het moment waar ik zin in koffie heb, kom ik langs een erf waar de vermoeide wandelaar gratis koffie of thee aangeboden krijgt. Super geregeld en na een korte stop ga ik door richting Grubbenvorst. Vlak voor het dorp kom je langs een kasteelhoeve met parkeerplaats voor het paard. Zo te zien geen cowboys in de buurt. Ik loop door. Nadat je Grubbenvorst gepasseerd hebt, mag je met een pondje de Maas oversteken. Tenminste is dit de bedoeling volgens het boekje. Vandaag ligt de veer even stil aan de overkant. Er wordt druk aan gesleuteld en een vriendelijke inwoner weet te vertellen, dat de reparatie een goed half uur kan duren. Een fietser wijst mij een alternative route langs deze kant van de Maas, maar na een kort overleg komen wij toch tot de conclusie, dat het wachten de moeite waard is. Want aan de andere kant is de route veel mooier. De zon schijnt, het is pas twee uur en Venlo al in zicht. Dus wacht ik geduldig, en geen half uur later haalt de veer ons op.


p1030171En dan is het doorlopen tot aan Venlo. Een prachtig stuk langs de Maas en ik vind het bijzonder mooi om hier te mogen genieten van de ondergaande zon. Vlak voor Venlo maak ik nog een korte koffie stop bij een oud kerkje, want ik moet de hele stad doorheen lopen voordat ik mijn overnachtingsadres bereik. Ondertussen is het donker en deze etappe is voldaan. Een afwisslende route door bos en langs de Maas - een prachtig stuk Nederland!
to be continued...


Bekijk alle foto's van dag 1 en dag 2 van mijn vierdaagse wandeltocht.


Heb je vragen of opmerkingen over deze route, ben je ze misschien ook al gelopen? Laat graag je reactie hier achter.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!