Het avontuur Pieterpad deel 2 - Etappe VI-VII (eind September 2016)

Gennep-Vierlingsbeek-Swolgen


warmSinds kort ben ik 100% ondernemer en kan mezelf zo af en toe spontaan vrij geven. Twee afspraken zijn verplaatst en de weersvoorspelling is goed, daarom heb ik spontaan besloten om mijn avontuur Pieterpad weer op te pakken. De zomerpauze is over, herfst is wandeltijd! Ik vertrek vrijdag heel erg vroeg met de trein vanuit Enschede. Het is bijna 3 uur reizen naar Gennep, waar wij exact een half jaar geleden gestopt zijn. Daar neem ik dus de route weer op. koeienHet is warm, en het duurt niet lang en ik kom bij een blotevoetenpad. De verleiding is groot-ik doe het liever niet, anders kan ik straks helemaal niet meer in mijn nieuwe schoenen lopen. Ik heb trouwens de Lowas tegen Han Wags ingeruild en mag nu al verraden dat dit een erg goede beslissing is geweest! Het bloetevoetenpad heeft een bewaker, maar hij blijft vriendelijk tegen mij. De route brengt mij naar een mooi natuurgebied met wilde dieren. Het is te warm als dat ze mij gevaarlijk kunnen worden. Mooi om te zien, hoe de kooien een verfrissing in de vijver zoeken. Gelukkig mag ik grotendeels door bosgebied wandelen, de temperatuur is namelijk behoorlijk opgelopen. Ik stop niet veel om foto’s te maken, geniet liever van de lucht en de omgeving. Er is weinig horeca onderweg. Maar ongeveer iets over de helft van de route kom je langs Theetuin De Appelgaard. Volgens mij stopt er bijna iedere Pieterpad wandelaar. En terecht! Heel erg gastvriendelijk, van alles zelfgemaakt en zelf gebakken, een schitterend plek om uit te rusten en de waterfles te vullen! Vergezeld van deze kleine muis geniet ik van een cappuccino met een overheerlijk stuk zelfgemaakte bosvruchtentaart. Vervolgens  neem ik mijn wandeling weer op richting Vierlingsbeek. Voor de mensen, die misschien nog leesvoer nodig hebben staat er onderweg deze doorgeefkast. Je ziet ze tegenwoordig vaker, ik hou van het idee om oude dingen te delen in plaats van weg te gooien. De route eindigt bij de Vrijhof van Vierlingsbeek. Ik ga mij nog even iets te eten kopen en loop door naar mijn overnachting in Groeningen. Heerlijk na genieten in de tuin tot dat de zon en haar warme stralen verdwijnen.


dag2-kerkje-groeningenZaterdag vertrek ik vroeg, ik heb een vrij lange etappe te wandelen. Het lijkt op een kunstroute. Ik kom van alles en nog wat tegen wat op kunst lijkt. Je kunt je wel vermaken op de Pieterpad! Het is nog steeds prachtig weer en ik geniet ontzettend van deze, vermoedelijk laatste, (na)zomerdagen. Alleen de zandverstuiving wil ik gauw achter mij laten...het is niet goed lopen zo dwars door de mulle zand. Even later ben ik weer midden in een bos - meer afwisseling kun je haast niet verwachten van een wandelroute. En dan heb ik het korte stuk langs de Maas nog niet eens benoemd. Ook vandaag loop ik behoorlijk door. Het blije gevoel van vrij zijn, natuur genieten, stil zijn, gedachtes laten gaan begeleid mij tot aan het einde van deze route. Met en super voldaan gevoel ga ik in Swolgen mijn terugreis aan treden. Tweeënhalf uur later ben ik in Olst, tussenstop met overnachting, verwenning inclusieve ;-)


Hier kun je alle foto's nog een keer bekijken.


Ben je ook de Pieterpad gelopen of heb je suggesties voor andere lange afstand wandelingen? Deel dan graag  jouw ervaringen hieronder.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Het avontuur Posbank

Herfstimpressies