Het avontuur fietsvakantie IV - Emslandroute

Wegweiser SalzbergenNa de koffiepauze in Lathen gaat het een stuk langs de Ems en verder door het Emsland naar Meppen-Versen. Het landschap is voor mij bekend en minder spectaculair, maar wel mooi. Onze gastvrouw Alice is Nederlandse die enkele jaren in Duitsland woont maar wel weer terug wil gaan. Ze heeft een leuk B&B opgericht, met alles erop en eraan. De dag eindigt op het balkon van ons verblijf met een leuke uitzicht op weilanden.


Onze fietsvakantie nadert zijn einde…


Het zondag ontbijt geeft ons genoeg kracht voor de volgende kilometers naar Lingen-Salzbergen-Ohne. Gastvrouw Alice gaat ons uitzwaaien.
Het eerste stuk is niet bijzonder mooi, vaak langs een wat grotere weg. Zondag is het in Duitsland rustig, sowieso in een katholieke buurt op de zondag ochtend. Arend-Jan vraagt terecht: wat doen de mensen hier op zondag?
Later op de dag komen ons nog genoeg mensen tegen zowel op de fiets als ook lopend. Velen vermoedelijk onderweg naar één van de leuke ‘Ausflugslokale’ die wij ook tegenkomen. Wij komen op de Emslandroute terecht en blijven deze volgen tot aan Salzbergen. Geregeld gaat de weg direct langs de Ems, en anders zijn het leuke zijstraatjes, lekker rustig om te fietsen. Aan het eind van de dag hebben wij weer meer dan 70km erop zitten. In Ohne arriveren wij iets afgelegen op een leuke locatie. Ook hier worden wij warm ontvangen door Nederlanders die naar Duitsland emigreert en een B&B zijn begonnen. Wij gaan voor het eten op de fiets naar het restaurant Antekoje waar je voortreffelijk kunt eten.


AJAWat zijn wij bofkonten! Wij hebben iedere dag bij super leuke mensen mogen overnachten, die vanuit hun hart een gastvrijheid tonen en hun uiterste best gingen doen, om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Dank jullie hiervoor! Het weer speelde ook mee, iedere dag was eigenlijk wisselvallig weer voorspeld met aardig wat buien. Wij hebben er op een bui na niets van gezien!


Heel opvallend van deze gezamenlijke vakantie was dat (bijna) alle mensen die wij gesproken hebben (en dan met name onze gastvrouwen en heren) hun leven op een bepaald moment een heel andere richting hebben gegeven en daarmee rust, tevredenheid, voldoening of iets dergelijks gevonden hebben. “Geniet van iedere dag” kregen wij op zijn minst twee keer te horen. Ik weet dat iedere ontmoeting een reden heeft. Ik neem heel veel inspiratie mee vanuit deze vakantie in mijn nieuwe uitdaging als fulltime onderneemster.


Onze overnachtingen:
www.hopandgo.nl
http://www.steeenstoetjewarffum.nl
http://www.annabell.nu
http://www.huize-ruimzicht.de
http://ohnegrenze.eu
http://www.vriendenopdefiets.nl/nl/

Dit hebben wij gezien:
https://www.zeehondencentrum.nl
http://www.hethoogeland.com/ontdek-het-museum/historie-museum/
http://www.kwekerijdebeemd.nl/theetuin.htm
http://partycentrumfinnewold.nl
http://www.bourtange.nl/

www.mijnkijkopdingen.nl

Dit is de route, die wij gepland hadden (wij zijn er op een aantal punten van afgeweken):

https://drive.google.com/open?id=1xdXmf9wKkOUAGcak5n90NwAGZHw&usp=sharing

Tot slot:  hier kun je nog een keer alle foto’s van onze fietsvakantie bekijken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!