Het avontuur fietsvakantie III - een droom leven

zeehond luiWederom na een met liefde bereid ontbijt worden wij door de buurjongen van B&B Stee & Stoetje uitgezwaaid en we gaan verder met onze tour richting Bellingwolde. De weg lijdt ons door het Groningse land. Na Delfzijl wordt het erg plat en kaal. Tenminste de wegen zijn heel lang en recht. Na een hele lange weg, waar wij tegen de wind in moesten fietsen, komen wij in Finsterwolde. Daar pakken wij een terrasje bij een ‘zalencentrum’. De eigenaar is een ingeburgerd Haagse man. Zijn verhaal ontroert ons. Hij was werkloos geworden, zijn vrouw was iets later ziek geworden, allebei een droom van ‘in Groningen willen wonen’. Ze zijn hier al vaker geweest en voelden altijd veel rust na een weekendje weg in Groningen. Toen het lot toe sloeg, besloten ze om een droom waar te maken en in Finsterwolde dit complex te kopen. Zij hebben er iets moois van gemaakt! Met steun van het hele dorp, wat een groot interesse heeft dat hun ontmoetingsplek in leven blijft. Weer een verhaal van mensen, die hun droom gaan leven.


P1020819In Bellingwolde worden wij hartelijk door Corry ontvangen. Ook zij komt oorspronkelijk uit het Westen van het land en kwam ooit hier wonen, de drukte ontvluchten en van de ruimte genieten. Zij laat ‘Annabell’ aan ons over. Wij genieten van een prachtig uitzicht, een super rustige nacht, en een pompeus ontbijt in de tuin. Dank je wel Corry voor deze nachtrust!
De eerste tussenstop van zaterdag is Bourtange. De oude vestigingsstad, met cafétjes en winkeltjes. Vanochtend nog lekker rustig, maar voor ons niet echt aantrekkelijk om langer te blijven. Wij fietsen dus verder richting Lathen (D) waar wij een koffie bij vrienden van mij kunnen genieten en even kunnen bijkletsen.


Deze reis heeft mij veel inspiratie gebracht. Daarom heb ik mijn verhaal over meerdere berichten verdeelt. Je kunt hier deel IV van mijn reisverslag lezen.
Aan het einde van het laatste bericht deel ik alle nuttige links.


Onze overnachtingen: http://www.annabell.nu

Dit hebben wij gezien: http://partycentrumfinnewold.nlhttp://www.bourtange.nl/

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!