Het avontuur fietsvakantie II - rust vinden

koffie met gebakIn Marrum mogen wij op de boerderij van Joop en Gre Hop overnachten. Lekker rustig met gezellige mensen, die de rust zochten en vanuit het Westen naar Friesland zijn verhuisd. De oude boerderij heeft alles voor een leuke B&B en geeft ons de nodige nachtrust. De volgende ochtend is het ontbijt natuurlijk met liefde bereid.
De bewolking maakt gauw plaats voor wat meer zon. Wij hebben de wind met ons, dat is lekker fietsen! Ook de nieuwe zadel bedoelt het goed met mij. Wij fietsen veel langs de dijk en mogen heel veel schapen bewonderen. Grote, kleine, witte, bruine, soms kaal geschoren ...van alles wat. Verder is het groen. Niet meer en niet minder. Je kunt lekker van je af kijken. Af en toe kijken wij over de dijk heen en zien, de Waddenzee. Ik raak er niet uitgekeken van! Wij spreken wadlopers die het karretje van A-J bewonderen. Een van hen is 2800 km naar Santiago de Compostela gefietst. Dat vind ik nou echt knap! Tussen de middag zijn wij in Lauwersoog. In de provincie Groningen worden zelfs de aardappelen een warm (?) ontvangst… Wij zien de regenwolken opkomen en maken de fietsen klaar voor het geval dat… Rond drie uur heeft de regen ons ingehaald, Maar voordat wij Warffum bereiken, zijn wij alweer droog.


Wij overnachten bij B&B Stee & Stoetje in Warffum. Wil en Ruud hebben een huis uit 1850 omgetoverd. Wat vroeger een huiskamercafé was is nu een ontzettend leuk woonhuis met op zolder een kamer met eigen badkamer voor gasten. Alles is met liefde ingericht. Super vriendelijke mensen! Zij komen oorspronkelijk uit Amsterdam hebben hun leven op de kop gegooid en zijn naar Friesland gekomen, met een droom van ‘kamer aan gasten verhuren’. Zij wonen inmiddels 15 jaar hier in de provincie Groningen en zijn heel erg betrokken bij het dorpsleven. Wil en Ruud kunnen veel vertellen over wat je in het dorp en de omgeving kunt bewonderen. En dat is genoeg! Wij komen bijna tijd te kort…


zeehond nieuwsgierigWij gaan op donderdag, onze rustdag, op de fiets naar Pieterburen, de zeehonden baby's bewonderen. Hierna fietsen wij door naar Noordpolderzijl met het noordelijkste café in Nederland (geen idee of dit klopt). De bediening heeft een beetje last van te veel gasten en wij vertrekken na het nuttigen van een cappuccino zonder iets te eten besteld te hebben. Maar wij hadden een schitterende uitzicht op het wad, Borkum en Rottumeroog.


Goed, dat wij niets te eten konden bestellen – wij komen namlijk in Warffum in een theetuin terecht. Het is eigenlijk een plantenkwekerij, met open tuin en een theeschenkerij. Wij bestellen zelf gemaakte sap (appel-komkommer en sinaasappel-wortel-munt) met zelfgemaakt gebak. Oh…, wat was dit lekker! Van hieruit gaat het verder naar het openluchtmuseum. Hier kun je meerdere huisjes van rond 1900 bezichtigen. Allemaal met een eigen thema. Wij komen terug van een geslaagde rustdag, met veel educatieve indrukken.


Deze reis heeft mij veel inspiratie gebracht. Daarom heb ik mijn verhaal over meerdere berichten verdeelt. Ga hier naar deel III van mijn reisverslag.
Aan het einde van het laatste bericht deel ik alle nuttige links.


Onze overnachtingen:
www.hopandgo.nl
http://www.steeenstoetjewarffum.nl

Dit hebben wij gezien:
https://www.zeehondencentrum.nl
http://www.hethoogeland.com/ontdek-het-museum/historie-museum/
http://www.kwekerijdebeemd.nl/theetuin.htm

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!