Het avontuur fietsvakantie I -het begin is gemaakt

FroschNa mijn geslaagde fietsvakantie van vorig jaar was al snel duidelijk, dat ik dit jaar weer de fiets wou pakken om op vakantie te gaan. Vorig jaar heb ik Noord Holland rondgefietst, voor dit jaar heb ik mij een rondje Friesland – Groningen voorgesteld.
Arend-Jan houdt ook heel erg van fietsen en vond het leuk, om mee te gaan. Net zo gezellig! Als je niet alleen gaat, dan kun je de leuke dingen meteen delen. En mocht het een keer tegen vallen, dan heb je steun aan iemand die je motiveert of aanmoedigt.
Ik vertrek dus zaterdag vanuit Enschede naar Olst om Arend-Jan op te halen, van daar gaat het de volgende dag verder richting Noorden.
Uit mijn dagboek: “In Goor komen wij elkaar tegen, mijn eerste koffiepauze. Nog 40 km te gaan... De zon komt door en het wordt steeds warmer. Ik krijg behoorlijk last van de warmte. Waarom deed ik dit nog? Oh ja, fietsvakantie!”


Het begon al goed.


Zondag de eerste echte etappe: Olst-Zwolle-Hasselt-Zwartsluis-Giethoorn-Steenwijk.
Wij hebben het warm op de fiets. Er is geen wind en wij fietsen richting Zwolle, dan verder naar de kop van Overijssel, met een tussenstop in Zwartsluis en eindbestemming Steenwijk. Wij slapen wederom bij ‘vrienden op de fiets’ en krijgen een warm welkom van Sonja. Zij is net als ik Duitse en woont al heel lang in Nederland, blijkbaar had ze toen dezelfde reden als ik om naar Nederland te emigreren, en is in Steenwijk ‘blijven hangen’. Tot nu toe hadden Arend-Jan en ik nog niet echt het vakantiegevoel, vooral vanwege het bekende terrein waar wij fietsen, maar de stemming komt er snel in. Na een douche en een klein dutje gaan wij op naar de dichtstbijzijnde Pizzeria. Enne: Proost op onze vakantie!


geiten in de zonDe volgende ochtend mogen wij een vorstelijk ontbijt in de tuin van Sonja genieten. Gesterkt vertrekken wij richting de volgende bestemming: Workum. De Wieden zijn voor mij nog bekend van vorige vakanties maar ze zijn daardoor niet minder leuk. Het Gaasterland geeft ons een beetje afwisseling en schaduw. Workum is een mooi plaatje, met pleintje, grachten en bruggen. Wij overnachten in een tuinhuisje van ‘vrienden op de fiets’ met alle nodige voorzieningen. De volgende ochtend pauzeren wij dichtbij in Makkum om nog even een broodje te nuttigen, voordat wij de lange reis naar Marrum aantreden. Het is nog steeds vrij warm. In Harlingen genieten wij van het uitzicht op de haven. In Stiens koop ik een nieuwe zadel - ik had blijkbaar 3 weken geleden een verkeerde keuze gemaakt en daardoor veel last van jeweethetwel.


Dit is de route, die wij gepland hadden (wij zijn er op een aantal punten van afgeweken):
https://drive.google.com/open?id=1xdXmf9wKkOUAGcak5n90NwAGZHw&usp=sharing


Deze reis heeft mij veel inspiratie gebracht. Daarom heb ik mijn verhaal over meerdere berichten verdeelt. Je kunt hier deel II van mijn reisverslag lezen.
Aan het einde van het laatste bericht deel ik alle nuttige links.


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Het avontuur Posbank

Herfstimpressies