Het avontuur Pieterpad deel 2 Etappe II en tweeënhalf

Zelhem - Braamt - Beek (naar de overnachting) - 25 km dag 1


boomalleeDit weekend heb ik mijn avontuur Pieterpad weer opgepakt. Het kriebelde al aardig om te gaan wandelen, en dan bedoel ik de wat langere afstand met overnachting.
De weersverwachting was goed, daarom had ik een overnachting geregeld, wederom bij vrienden op de fiets, en ik had mij verheugd op een lekker wandelweekend.De tocht begint zaterdag ochtend met de bus, via Borculo naar Zelhem. Van daar ben ik de tweede Etappe van Pieterpad deel 2 gestart. Al snel passeer ik Kasteel Slangenburg, laat een leuk terrasje rechts liggen en loop door naar de Oude IJssel. niet boot varenHier mag ik niet baden of boot varen, maar ik kan wel op een steiger pauzeren. Het Pieterpad wordt hier omgeleid, je mag langs een beekje lopen en moet dan een stuk naast een grote straat verder gaan, voordat je weer het boerenland in gaat. Het is een prachtige uitzicht overal.


warm bankjeIn Braamt heb ik de Etappe voldaan, maar ik wil vandaag iets verder lopen, zo dat de volgende Etappe enkel kilometers korter is. Morgen is namelijk zondag, en in de wintertijd gaat het pondje in Millingen a.d. Rijn om de twee uur. Van daar dat ik op zondag geen risico wil lopen.
Ik wandel na een koffiepauze (met appelgebak!) een klein stuk door de Bergherbos om dan rechts af te slaan naar Beek (Gem. Montferland). In Beek heb ik een overnachting bij een familie, die hun tuinhuisje als slaapplek aanbieden. Wat leuk! Een knutselkamertje dat ook als slaapkamer is ingericht, met eigen douche en wc. Ook de uitzicht is prachtig. Aan de overkant weiland met paarden op de achtergrond de Bergherbos. S ochtends zie ik een konijn door de voortuin hoppelen. Wat kan het wandelleven toch leuk zijn!Beek - Hoch Elten 10 km - dag 2...


Hoche Elten?Zondag ochtend krijg ik mijn ontbijt op een dienblad gebracht, lekker broodjes, een ei, jus d'orange, een appel...wat wil je meer? Ik ben van plan om op tijd te vertrekken om het pondje om 15:00 te kunnen halen. Ik verlaat Beek richting Bergherbos om daar het Pieterpad weer in te gaan. Al gauw merk ik een vervelend gevoel aan mijn linker voet. Dit ga ik eerst nog ignoreren. Na bijna 10 kilometer is dit helaas niet meer mogelijk. De pijn is te erg, helaas, pleisteren of tapen helpt niet meer. Ik red het nog, om Hoch Elten in te hinken.
Tijdens de voorbereiding van deze tocht had ik al uitgevonden, dat ik in deze buurt op zondag geen kans op openbaar vervoer had. De vriendelijke en hulpzame gastheer van het plaatselijke Pannenkoekenuis (wij zijn in Duitsland!) wil graag een taxi voor mij bestellen. Een oudere echtpaar krijgt dit toevallig mee, en zij bieden aan om mij een lift naar het station van Zevenaar te geven. Mijn helden van de dag! Wat een geluk en hoe leuk is dat! Mijn chauffeur pakt de 'toeristische' route via Babberich en ik mag nog even vanuit de auto van de omgeving genieten. Hier heb ik best moeite mee, op dit moment baal ik dat deze mooie dag niet voor mij is besteed. En ik heb pijn. Van daar dat ik hier geen foto's meer heb genomen. Mijn excuses.


eind van de dagOm van deze dag nog iets moois te maken bel ik mijn lief. Hij staat in Deventer op station op mij te wachten. Ik mag een beetje zielig doen en even later, bij een lekker Latte Macchiatio en een tosti knap ik weer op. Hij is mijn tweede held van vandaag!


Ik wil deze bericht afsluiten met een oproep: Lieve mensen daarbuiten, ik ben vandaag zo ontzettend blij geweest dat mensen zo vriendelijk geweest zijn, om mij mee te nemen. Ik hoop dat jullie dit ook gaan doen als jullie ooit een mens in (kleine) nood tegen komen.Hier kun je alle foto's van dit weekend bekijken.

Reacties

 1. Wat een mooi verslag van twee wandeldagen. Het is mooi beschreven en de foto’s zijn voor mij herkenbaar. Anderhalf jaar later nadat ik daar ben geweest, ik herken het nog.
  Jammer, dat je het hebt moeten afbreken. Langs de Rijn had je mooi van je af kunnen kijken op die zonnige zondag. Maar niet getreurd, dit soort gebeurtenissen maken je sterker voor je volgende avonturen.

  Dat je blij moet zijn dat er vriendelijke mensen zijn, dat heb ik op die zondag dat het bij jou niet meer ging ervaren…
  Ik heb het met liefde gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat deze mooie wandeling zo moest aflopen.maar ook een mooi einde gezien de situatie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat klopt, allebei. Ik heb gewoon het laatste stuk nog tegoed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De volgende etappes staan al gepland, en het gemiste stuk langs de Rijn loopt niet weg (hoop ik dan).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!