tussen kerst en oud en nieuw

 

tussen kerst en oud en nieuwWat doen wij tussen kerst en oud en nieuw? Genoeg mensen gaan gewoon aan het werk. Veel mensen zijn vrij of gaan zelfs op vakantie.
Ik ben in Friesland. Een week even ertussenuit, lekker niets doen, tot rust komen. Wandelen, genieten van de natuur, uitwaaien.
Na kerst gaat het jaar ten einde. De dagen zijn heel erg kort. Tussen de feestdagen ben ik vaak vrij. Als ik niet wegga neem ik de tijd om thuis op te ruimen. Dit jaar ben ik een paar dagen langer vrij en kan eventjes ontsnappen. Het opruimen begint in het hoofd. Het jaar heeft mij veel nieuws gebracht. In mijn privéleven heeft het zoeken naar een leuke foto van schapen mij iets moois opgeleverd. Op werk was het heel erg druk. Ik ben op de een en ander manier betrokken geweest bij de komst van vluchtelingen. Dat gaf een grote impact, mijn zicht op het leven is sindsdien veranderd.
Vandaag was dus mijn eerste vakantiedag in Friesland. Ik ben met de auto naar de kust en daar een stuk langs de dijk gewandeld. Eerst bij de haven van Lauwersoog. Later een stuk verder rond Moddergat.
Ik ben tussen zonsopgang en zonsondergang op pad geweest. De Waddenzee heeft wel iets. Tussen wad en zee. Tussen de paaltjes doorheen kijken. Tussen kerst en oud en nieuw - ziwschen den Jahren.


Hier kun je alle foto's van dit bericht nog een keer bekijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!

Tilly goes East