Een dagje Schiermonnikoog

kutterEen dagje Schiermonnikoog. Een klein avontuur. Op een winterdag, het is 30 december, je waant je in de zomer!
Het was een goede beslissing om vanochtend vroeg op te staan om de boot naar
Schiermonnikoog te halen.
Ik ga van de boot en sla de weg gen westen in. Een "klein" rondje om het westpunt van het eiland. Met wind in de rug. Het is echt niet koud! Ik wandel een heel eind langs de Waddenzee en kom uiteindelijk via de dijk en een duinenpad naar het strand. HagebutteIk ben voor de eerste keer op Schiermonnikoog. Ik heb al vele waddeneilanden gezien, dit eiland lijkt meer op een grotere zandbank. Een brede strand zonder strand-pavillons met zicht op het water. Na 2 uur wandelen met rechterhand de duinen en linkerhand de Waddenzee ga ik in de duinen zitten om pauze te houden. En dit midden in de winter! Ik loop verder langs het strand. Er wandelen genoeg andere mensen maar ik heb toch het gevoel alsof de wereld van mij is. Dit gevoel heb ik altijd als ik aan het water ben. Je kijkt op zee en alles wat je ziet is water en blauwe lucht. Fantastisch!
PonyOp een gegeven ogenblik moet ik toch maar terug gaan, ook al zou ik nog uren langs het water kunnen lopen. De weg naar het dorp gaat langs fietspaden door een klein bosje heen en na 3,5 km kom ik het dorp binnen. Het is druk en dit blijkbaar niet vanwege de daggasten. Na bijna 5 uur zeelucht te hebben genoten beslis ik de laatste kilometers naar de boot niet te lopen en neem de bus. Moe en voldaan zit ik op de boot terug naar Lauwersoog. Wat een vakantiedag zo midden in de winter aan het eind van een avontuurlijk jaar!


Hier kun je nog een keer alle foto's van deze dag bekijken.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!

Tilly goes East