Marskramerpad, Klarenbeek – Deventer (18km)

MarskramerpadOnder wandelaars krijg je zo af en toe nog wat tips. Mij is ooit een keer het Marskramerpad onder de aandacht gebracht. Voor dit weekend was ik op zoek naar een wandeling in de buurt van Deventer en kwam op een etappe Marskramerpad uit. Wij beslissen om de route van zuid naar noord te lopen. Uitstappen op station Klarenbeek is al een avontuur. Je staat een beetje midden in de rimboe.


De wandeling begint meteen in een bosrijke omgeving. Je loopt bijna de hele tijd over oude dijken, die vermoedelijk tijdens de 14e eeuw ontstaan zijn. Je vraagt je af, waarom midden in het land een dijk is ontstaan. Het schijnt een stuk land te zijn, wat met heel veel hoogwater nog vol kan lopen met water van de IJssel. Deze buitendijkse gronden worden uiterwaarden genoemd.
oude molenVerder zien wij paddenstoelen die enkele weken geleden nog volop in hun ‘bloei’ stonden en nu te beginnen vergaan. Ganzen vliegen naar het zuiden. Bladeren en eikels liggen en masse op de grond… Boeren maken hun akkers schoon. Mens en natuur bereiden zich op de winter voor. Maar nog zijn de bomen bont gekleurd en je kunt zelfs op een grijze dag van de herfst genieten. Als je maar goed om je heen kijkt, luistert en op de geluiden van de natuur gaat letten. Dit is mindfull, dit is ontspanning en van het drukke leven onthaasten. Om 16:55 uur hebben wij een minuut lang onze energie voor “one-minut-voor-world-peace” laten stromen. Lief zijn met en voor elkaar, samen met veel mensen over heel de wereld – Synchroniciteit… Dit is tijd voor jezelf en tijd voor een ander. Uiteindelijk hebben we 24 km gewandeld en konden we volop genieten van de schoonheid der natuur... en van elkaar.


Hier kun je nog een keer alle foto’s van dit bericht bekijken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!