Het Pieterpad-avontuur Etappe IV-V (mei 2015)

Pieterpad Etappe 4 (Dag 1) –18 Kilometer


Zuidlaren – Rolde 


brugVertrek 9:04 uur met de trein vanuit Enschede met als doel Zuidlaren. Helaas moet ik i.v.m. een storing tussen Almelo en Wierden een omweg maken via Deventer. Al met al ben ik pas om 13:30 uur in Zuidlaren, bijna twee uur later dan gepland.
Ik volg een mooie route naar Gasteren, waar ik een kleine koffiepauze bij een antiquiteiten winkel heb. Vlak voor Gasteren kom ik een stel tegen, die mij alles over wandelen kunnen vertellen. Een belangrijke tip om te onthouden: de derde dag nooit lopen, maar rust houden!
Tijdens mijn lopen zit ik vandaag nog heel erg in mijn hoofd. Gedachtes komen en gaan niet zo gemakkelijk weer weg…Werk, relaties…Het kost mij moeite om niet in de gedachtes te blijven hangen. Ik probeer om bewust om me heen te kijken en naar de natuur te luisteren – af en toe blijf ik staan en luister. Zo stop je het denken en ben je met aandacht in het nu. Ik kom koetjes en schapen tegen en loop door een afwisselende landschap.
Verder voel ik mij gehaast omdat ik vanwege de NS vertraging iets aan de late kant ben. Ik neem niet echt de tijd om pauze te houden, omdat ik bang ben te laat te zijn. Bovendien is het te koud om buiten op een bankje te zitten.
Het laatste stuk is zwaar lopen over een zandpad op het Ballooërveld. Niet voordat ik niet een beetje muziek gemaakt heb! Het lijkt hier bijna op een woestijn, met rechts en links heide. Nu weet ik, waarom veel mensen de route andersom lopen: ik heb het zwaarste stuk aan het einde van de etappe!
Bij vrienden op de fiets heb ik de hele bovenverdieping voor mezelf. Na een kopje koffie en een hete douche ben ik dan ook al klaar om te slapen.
De conclusie van vandaag: Het duurt blijkbaar om te onthaasten. Ook al geef ik vandaag de NS de schuld vanwege de vertraging.Pieterpad Etappe 5 (Dag 2) –18 Kilometer


Rolde-Schonloo


Pieterpad baakNa een goed ontbijt vertrek ik vanuit Rolde richting Schonloo. Tot nu toe de mooiste etappe! Afwisselend klimmend over hekjes, onverharde bospaden, heide – gewoon prachtig
Ik loop langzamer dan gisteren en moet om het uur een korte pauze nemen. Ca 4,5 km voor de eindbestemming neem ik een klein dutje op een bankje. Ogen dicht en 10 minuten slaap. Als ik wakker word staat Ben naast mij. Een wandelaar, ook bezig met het Pieterpad als voorbereiding voor de Nijmeegse vierdaagse. Wij lopen het laatste stuk samen. In korte tijd wordt er veel verteld. Ik vind het wel bijzonder dat je zomaar met wildvreemde mensen loopt en dan nog zo veel van elkaar te weten komt.
Vandaag heb ik geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Ik heb een beetje last van gisteren en moet vanwege vermoeidheid vaker korte pauzes houden. Blijkbaar loop ik soms iets aan de snelle kant en neem daarvoor te weinig rust. Ik moet me vrij maken van haast en druk, ten slotte heb ik alle tijd der wereld!
Vandaag ben ik met beleid doorgegaan en heb ontzettend van het Drentse landschap genoten.


 Hier kun je alle foto’s nog een keer bekijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Het avontuur Posbank

Herfstimpressies