De perfecte foto van een schaap

SchafeToen ik afgelopen jaar met het wandelen ben begonnen is mij opgevallen, hoeveel schapen hier in de omgeving rondlopen. Vaak ben ik blijven staan om ze te fotograferen. Al gauw voelde ik de wens om een mooie foto van een schaap of een schaapskudde bij mij thuis aan de muur te hangen. En dat moest natuurlijk een zelf genomen foto zijn! Daarom heb ik besloten om het jaar 2015 uit te roepen als jaar, waarin ik op jacht naar de perfecte schapen-foto ga. Mijn ideaal plaatje is een schaapskudde op een weiland of, nog beter, een dijk met blauwe lucht op de achtergrond. Lijkt mij niet te moeilijk, toch?
In de loop van de eerste maanden ben ik dus druk geweest met fotograferen, maar zo echt geslaagd ben ik tot nu toe nog niet. Op google+, waar ik ook mijn wandelfoto’s plaats, zag ik veel mooie natuur en dieren foto’s van andere hobby fotografen. Eén van hen plaatst voor mijn gevoel bijzonder aansprekende foto’s en hij schrijft ook mooie woorden erbij. Toen kwam bij mij de gedachte naar boven: waarom niet de virtuele wereld om een foto vragen? En dat deed ik dan ook. Met het resultaat dat ik per email hele leuke foto’s van schapen gekregen heb! Helaas was hier ook nog niet het juiste foto erbij.
De zoektocht zet zich voort. Het wordt bijna een sport. Tijdens het wandelen, fietsen en op vakantie…altijd op zoek naar de perfecte schaapsfoto. Ondertussen heb ik zo veel foto’s, dat ik bijna geen beslissing meer kan nemen, wie weet wordt het een collage?
schwarzes SchafWat heb ik nou met schapen? Ware schoonheden zijn het nou echt niet. En toch…Dus ben ik op zoek gegaan in het world wide web.
Per definitie is het schaap een middelgroot zoogdier met dik wolachtig vacht. Dat klopt. Het word als goedmoedig, eenvoudig, soms zelf stom maar ook geduldig of angstig omschreven (bij mij lopen ze meestal weg). Het schaap hoort naast de geit en de hond tot het oudste bekende huisdier. Zijn uitgesproken kuddegedrag laat het schaap bijna blind de bok volgen.
Ha, mijn sterrenbeeld is ram…wil ik dus als ‘bok’ de kudde beschermen?
Als schapen in je droom verschijnen betekend dat de wens naar liefde en innerlijke vrede. Oké, de wens klopt misschien maar ik heb nog nooit van een schaap gedroomd.


Met het lexicon der Schamanischen Krafttiere’ kom ik er iets dichter bij:
“Als het schaap als krachtdier in jouw leven komt, wil het jou helpen herinneren aan de kracht van je dromen. Aan zachtheid en vernieuwing. Misschien moet je in je actuele levensfase een offer brengen om verder te komen en een doel te kunnen bereiken…het schuwe maar ook sociale en zachte kuddedier maakt het schaap attent op gemeenschap, eerlijke liefde en de beste bedoelingen. Je hebt van alles nodig om tot jezelf te komen, je hart te kunnen volgen en in een succesvolle toekomst te kunnen gaan.”
SchafeVerder staat er dat je lekker rust moet nemen, knuffelen, een gemeenschap moet opzoeken, die je kracht geeft. En gelijktijdig moet je je eigen kuddegedrag onderzoeken. Het is niet nodig om meteen in de massa te verdwijnen, maar te doen wat jezelf voor goed bevind.
Ik ga hier niet verder over filosoferen, maar één ding weet ik wel: de diepe wens naar een foto van een schaap is geen toeval geweest, want toevallen bestaan niet. Alles heeft tenslotte een bedoeling.


Hier kun je alle schapen nog een keer bewonderen.


Hier kannst du den Artikel auf deutsch lesen.

Reacties

 1. Beste,
  Afgelopen jaar heb ik ook her en der wat schapen op de foto gezet. Misschien vind je het wel leuk om er wat van te zien. Op www.edwinsmits.nl staan ze tussen de andere dierenfoto's in. (Met name op pagina 2 en 3, klik onderaan de eerste pagina door).
  Met vriendelijke groet,
  Edwin Smits

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Edwin,
  Mooie professionele foto's!
  Groet, Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!