Pieterpad etappe I (dag 1) – 11 kilometer

Pieterpad Etappe I WegweiserIk neem de trein vanaf Enschede via Zwolle naar Groningen, drie uur later ben ik in Pieterburen. Nu gaat het beginnen! Het avontuur Pieterpad. De eerste wandeltocht die ik helemaal alleen ga lopen...De volgende drie dagen ga ik in mijn eentje wandelen en ik ben heel erg benieuwd hoe ik het ga beleven en of ik het vol kan houden. Zowel lichamelijk als ook mentaal bedoel ik dan.
Vanaf Winsum regen. In Pieterburen motregen en ik ga meteen op (Pieter)pad. De weg is goed aangewezen en leidt me vooral over harde wegen, af en toe loop ik naast een hoofdstraat. Ik vind het niet erg spannend en voel al en lichte teleurstelling – gaat dit zo verder? Dan gaat dit geen mooie wandeling worden.
Vanwege het weer kan ik de omgeving niet echt genieten, ik kijk alleen maar rechtuit – er gaat een stevige wind. Maar iedere keer als mij een fietser tegemoet komt denk ik: „ben ik blij dat ik lopend onderweg ben...“ – think positive! Verder ben ik vooral ermee bezig om mijn Pieterpadboekje droog te houden. Ik heb het van vrienden kunnen lenen en zou het graag in goede staat terug willen geven.
Ik kom door kleine dorpjes en langs boerderijen – het is hier heel Hollands (hoe kan dat?). En ook het platte Friesland heeft wel iets!
Om 15:45 uur kom ik in Winsum, mijn poncho heeft mij wel redelijk droog gehouden. Ik ben te vroeg voor mijn overnachting, daarom ga ik op zoek naar een kop koffie. Ik ontdek een café met „Cadeauwinkel“. Leuk! Maar gelukkig is mijn rugzak vol met de nodige kleding enzo. Ik weersta om iets van de hebbedingetjes te kopen.
Ik voel wel hoe de andere gasten na mij kijken – geen wonder zo nat als ik er sta. Het water druppelt van mijn schoenen. Ik ga lekker zitten, naast mij zit een vrouw, zij spreekt mij na een tijde aan, of ik alleen ging wandelen? Wij komen aan de praat en kletsen over van alles en nog wat, vooral wat je alles kunt beleven tijdens een Pieterpadwandeling. Mijn eerste fan! Het is blijkbaar iets bijzonder om als vrouw alleen op pad te zijn....
Het wordt tijd en ik ga op naar mijn eerste overnachting…een bed bij “vrienden op de fiets”. Dit heb ik nog nooit gedaan…ik vind het best spannend….wat ga ik verder beleven?


Lees hier over Etappe II-III


Hier zie je alle foto’s van Pietrapad Etappe I-III

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!