Het begin van mijn wandelseizoen

wandelschoenenVandaag ben ik mijn persoonlijke wandelseizoen be-gonnen.
Hiervoor was het uitstekend weer. Af en toe een bui maar verder droog. Vandaag ben ik een wandeltocht van de wandelvereniging Olst
gelopen. Een kleine 20 km. Ik was er eerlijk gezegd een beetje bang voor, omdat ik sinds begin juni niet echt meer gewandeld ben. Hoe zal mijn lichaam dit beleven?
Vandaag ging het ongeveer 50% over verharde wegen wat ik niet zo prettig vind. De anderen 50% onverharde paden waren meestal leuke bospaden, erg modderig…In het weiland van het Hanzebos stond ik zelfs tot aan de enkels in het water – leuk, vooral als je voeten droog blijven! Vandaag was het dus ook een vuurdoop voor mijn nieuwe wandelschoenen.
HeidschnuckenbockVandaag ben ik alleen gelopen. Naast de medewandelaars die ik af en toe tegen kwam ben ik een aantal dieren tegen gekomen. Altijd leuk om hun even gedag te zeggen. Op de rustlocatie heeft mijn lief vandaag op mij gewacht. Hoe leuk is dat! Hij was bij deze tocht verant-woordelijk voor het controleren van de peiltjes voor de bewegwijzering van deze tocht.
Oh ja, het was vandaag de Landgoederentocht, dus kwam ik natuurlijk langs enkele landgoederen. Voor kasteel Boxbergen moest ik een klein lusje lopen. Na kasteel Spijkerbosch kwam ik langs kasteel Groot Hoenlo - voor de liefhebber: deze staat te koop!
Aan het eind van deze wandeling zag ik nog enkele wintergroente en de laatste zonnebloem van dit jaar.
Vandaag kwamen mij heel veel gedachtes in het hoofd. Het verwerken en nagenieten van een mooi en bijna afgelopen weekend, het nadenken over onderwerpen voor deze blog…Ik heb al genoeg ideeën, ze moeten alleen nog verwoord worden. Ik heb geprobeerd om de gedachtes los te laten en van de natuur te genieten. Het meest paddenstoelaanwezige was de geur in de bossen. En kruidige geur, heel intensief met dit vochtige weer. Ken je dit? Sluit je ogen en probeer deze geur de ruiken. Jammer dat je op foto’s geen geur mee kunt nemen. Waar komt deze geur vandaan? Van de naaldbomen, de paddenstoelen, de aarde? Vermoedelijk is het een mengsel van alles bij elkaar. Het ruikt in ieder geval heel erg lekker!
Er wordt gezegd dat je met het wandelen je hoofd leeg loopt. Dat is mij vandaag niet zo goed gelukt. Uiteindelijk is het ook lichamelijk goed gekomen. En ik heb vandaag van mijn eerste wandeltocht (in dit seizoen) echt kunnen genieten!


Hier kun je alle foto’s bekijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Het avontuur Posbank

Herfstimpressies