Het avontuur fietsvakantie – de voorbereiding

Al jaren riep start fietsvakantieik “ik wil graag een keer op fietsvakantie”. Al de jaren kreeg ik het antwoord: te zwaar, waar wil je overnachten, dat kan/wil ik met mijn benen/rug niet aan…
Vorige winter heb ik dan besloten om dit jaar alleen op fietsvakantie te gaan. Ik vond het best spannend. Route bedenken en uitstippelen, overnachtingen regelen, want kamperen is niet voor mij neer gelegd. Van medewandelaars hoorde ik van vrienden op de fiets. Een fijne mogelijkheid om lowbudget te overnachten.
Waar wil ik dan naartoe? Rondje IJsselmeer? Hoe lang wil ik dan gaan? Welke afstanden zijn geschikt voor mij? Hoe veel rustdagen moet ik inplannen?
Het begon aardig ingewikkeld te worden met al deze vragen. Maar ach, ik doe maar gewoon wat. Het echte rondje IJsselmeer leek mij niets, Friesland boeit mij niet zo zeer. Ik wil liever aan zee. Tijdens het uitzoeken via google maps zag ik het één en ander waar ik dan ook nog naartoe wilde. En zo doende heb ik uiteindelijk volgende route bedacht.
Vanuit Enschede met de trein naar Amersfoort. Eerste etappe fietsen via Elburg naar Lelystad. Dan verder, over de Houtribdijk naar Onderdijk (vlakbij) Medemblik, via St. Martenzee naar Bergen (aan Zee). Na een rustdag dan via Alkmaar en de Zaanse Schans naar Monnikendam. Van daar richting zuiden langs Amsterdam naar de Loosdrechtse plassen met als doel Tienhoven. In het vervolg terug naar Amersfoort en dan weer de trein naar Enschede.
Begin en eind zijn uiteraard iets veranderd – maar dat is een ander verhaal.
Hiermee heb ik een vrij veilige route bedacht. De afstanden zijn voor mij goed te doen en voor het geval van slecht weer of blessures of niet vol kunnen houden ben je ook aan de zekere kant.
Heb ik dan de goede uitrusting voor mijn fiets? Ik had geen idee. En ik was niet bereid om van alles aan te schaffen. Ik wist toch niet, of het niet misschien de eerste maar ook wel de laatste fietsvakantie gingen worden. Wordt vervolgd…Hier
kun je alle foto’s van deze artikel bekijken.


Het foto bovenaan is genomen door Arend-Jan www.mijnkijkopdingen.nl.

Reacties

 1. Moedig van jou. Lijkt me mooi fietsen met afwisseling langs je pad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven en eenmaal de smaak te pakken... Dan worden het meer.
  Fietsvakanties bedoel ik dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Guido. Het was inderdaad een leuke omgeving. Ik zal er later nog over schrijven en foto's laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fietsvakanties; als je er eenmaal aan begint... Heerlijk! Vrijheid, in het hier-en-nu zijn, genieten van de omgeving, jezelf tegenkomen, balen van de regen of de tegenwind, genieten van een warme douche en een glaasje wijn.......
  Ga graag lezen hoe jou avontuur zich ontwikkeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Groot gelijk Miriam, het zijn de kleine dingen die je gaat waarderen. Leuk dat je plezier met lezen hebt. Groet, Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!