Het wandel-avontuur

Buurse beekAfgelopen jaar heb ik na een moeilijke periode besloten om dingen op te pakken, die ik eigenlijk altijd al wilde doen of graag gedaan heb maar waar ik, om welke reden dan ook, nooit aan toe gekomen ben. Eén van deze dingen is het wandelen. Dat deed ik al met plezier, maar het was meer een zondagmiddag wandeling van max. twee uur (in het Duits: spazieren gehen – niet wandern (!)). Het leek mij leuk om wat langere afstanden te wandelen. Maar… kan ik dit aan? Heb ik de conditie? Alleen wandelen vond ik niet leuk, maar als ik met anderen ga wandelen, dan komt het er straks op neer dat ze me op sleeptouw moeten nemen. Goed, als je iets wilt, dan moet je het aanpakken. Dus ben ik op zoek gegaan… Mr. Google bracht mij snel naar de wandelsite. Een leuke site, waar je iets v
an een strippenkaart kunt kopen. En ook dit pas nadat je twee keer gratis meegelopen hebt. Veilig dus, om het een keer uit te proberen! Account aanmaken en een wandeling in de buurt uitzoeken, niet te lang graag! Het laatste was niet zo gemakkelijk, veel wandelingen zijn rond de 20 km en dat was voor mij lang. Maar goed, als je iets wilt… Je weet wel.


Wat moet ik zeggen? De eerste wandeling was in oktober 2014, de Erve Bruggert route van 20 km. HaaksbergerveenDeze route gaat onder andere langs de Buurserbeek, Oostendorper watermolen, het prachtige Haaksbergerveen en het Lankheet. Een leuke groep van 15 mensen – gezellig, open, aardig. En nee, ze hebben mij niet op sleeptouw moeten nemen! Ik ben meteen verslaafd geraakt, vanwege de (vorm van) beweging? De mooie natuur? Ik weet het niet, het maakt ook niets uit. Ik heb ’s avonds mijn voeten en botten flink gevoeld maar had een voldaan gevoel en heb mij meteen een strippenkaart gehaald en de volgende wandelingen ingepland!


Het wandelavontuur is begonnen!

Reacties

 1. Dag Alexandra, ook ik heb, nu ik wat minder werk het wandelen, waarnaar ik al lang uitkeek aangevat. Ook ik stelde me de vraag, kan ik dit aan. Van korte afstanden tot max 10km ben ik intussen overgeschakeld naar wandelingen van ongeveer 20 km.
  Ik ontdek tijdens deze wandelingen mooie plekjes natuur die me weer helemaal opladen en tot rust brengen. Ik ga gewoonlijk naar wandelingen die te vinden zijn op www.marching.be deze zijn wel in België. Ik wens je nog veel wandelplezier toe. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Guido,
  Ik vind afstanden rond de 20 km ook prettig te lopen. Je hebt dan nog voldoende tijd om bv. foto's te maken. Ik moet nog heel Nederland ontdekken, maar wie weet staat dan ook een keer België op het lijstje. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat vind ik er juist prettig aan, even tijd nemen tijdens je tocht om wat aandacht te schenken aan de dingen rondom je heen, een fotootje maken. Niet van start naar aankomst flitsen. Hoewel er ook velen dat juist aangenaam en ontspannend vinden. Ieder zijn gaga hé.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!