Het Pieterpad-avontuur

het PieterpadTijdens de wandelingen via de wandelsite kom je natuurlijk aan de praat met de medewandelaars. Meestal mensen die al lang wandelen en veel ervaring hebben. Zo krijg je in korte tijd veel handige tips over wandelkleding en schoenen, andere mooie (lange afstands)wandelingen, vakantie-mogelijkheden enz. Vaker heb ik iets over het Pieterpad gehoord. Een lange afstandswandeling, welke in verschillende etappes gedaan kan worden. Van Pieterburen (ver in het noorden) tot St. Pietersberg (ver in het zuiden van het land) ruim 490km. Ik ben hier nieuwsgierig naar geworden. Maar hoe doe je dat dan?
Alleen – lijkt mij niets… Alleen lopen is saai, en soms ben ik ook nog een beetje bang, vooral als ik alleen door bossen moet lopen. Hoe vaker ik met de wandelsite mee liep hoe meer kreeg ik en gevoel van “misschien moet ik het gewoon een keer proberen”. Eén weekend maar, en als ik het niets vind kan ik toch meteen weer stoppen? Iemand gaf mij nog de tip van “vrienden op de fiets”, een goede en gunstige manier van overnachten. Vrienden van mij hadden nog het boekje van Pieterpad deel 1. Jullie weten het al: als je iets wilt, moet je het aanpakken oftewel gewoon doen! Daarom heb ik voor 2015 besloten om aan het avontuur van het Pieterpad te beginnen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!