Het avontuur in miniatuur

miniatuurGisteren was er kunsten op straat in Enschede. De plaats waar ik woon en waar veel evenementen plaats vinden. Ik zou niet gauw zeggen dat ik een liefhebber van kunst ben. Van kunsten op straat wist ik, dat het mij aan zou spreken, omdat ik zoiets vorig jaar ook al gezien en mee gemaakt had. Straattheater spreekt mij aan omdat het klein gehouden en spontaan is.
Dit jaar staat het zomerfestival onder het motto “andersom”. Een klein festival op het Wilminkplein met foodtrucks en speelbelden, muziek en theater. Zo zijn wij in een miniatuur kabaret terecht gekomen. Het Montmartre is na gebouwd, er zit public, je kunt de etalage van een kaaswinkel bekijken en een bistro binnenkijken.
Wij, dat zijn Arend-Jan en ik en natuurlijk ook de andere toeschouwers, hebben daar een prachtige miniatuur voorstelling gekregen. Voor een kleine vijftien minuten zitten wij in een kabaret en zijn betoverd van de kleine kunst. Alles is met liefde gemaakt. Ik voelde mij als kind in een poppentheater, je duikt in het verhaal en kijkt naar de poppen alsof ze echte mensen/dieren zijn. Het is leuk om af en toe een keer weer kind te zijn. Je innerlijke kind lief hebben en ook naar buiten kunnen laten – daar is niets mis mee.
Het festival hebben wij afgesloten luisterend naar een prachtige jonge band uit Rotterdam: MARUTYRI.
Volledig genoten van de muziek, de sfeer en de volle maan op de achtergrond.


Hier kun je nog een keer alle foto's bekijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Der Weg ist das Ziel | Gedanken zum Wandern

Tilly goes East

Pieterpad Etappe 25 en 26 - het is volbracht!